disclaimer   -   contact   -   vacatures   -   adverteren

anime & manga recenties
anime & manga forum
anime & manga nieuws
filler

Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen


Alternatieve titels
- Samurai X
Genre Shounen ( Actie Drama Romantiek Samurai Geschiedenis )
Type OVA
Formaat 4 (30 min./ep)
Animatie productie Studio DEEN
Regie Kazuhiro FURUHASHI
Muziek Taku IWASAKI
Jaar 1999


In de 19e eeuw worden in Japan vrouwen en kinderen verkocht als slaven. Er heerst veel onrust en bandieten met zwaarden moorden deze rondtrekkende slaven allemaal uit.

Op een dag is het weer zo ver, maar een jongetje genaamd Shinta weet het te overleven. Hij wordt onder de hoede genomen door Seijuro Hiko. Dit is een man die een expert is in het vechten met katana. Hij geeft Shinta de naam Kenshin en leert hem alle technieken bij.
Dan vind Kenshin dat hij genoeg heeft geleerd en wil er op uit om de onrust uit te roeien. Hij denkt dat de dood van al die mensen die zorgen voor dood en verderf de rust terug zal brengen, maar doordat hij de vrouw Yukishiro Tomoe leerd kennen komt hij er achter dat dit niet de goede manier is. Zal Kenshin ooit nog in rust kunnen leven, want hij heeft immers veel vijanden gecreëerd? En wanneer zal de rust weder keren in Japan?


Plus punten Verhaal; muziek; animatie; Japanse cultuur
Min punten Misschien iets te veel bloedIk heb deze 4-delige OVA achter elkaar uit gekeken en stond met open mond naar het beeld te kijken toen de aftiteling op m’n tv verscheen.
’Wat een geweldige anime heb ik zo juist gezien!’ Deze anime bevat zo veel Japanse cultuur en het wordt allemaal in een mooi verhaal gestopt. Dit is echt een meesterwerk(je) dat je echt gezien moet hebben.

Maar ook de muziek. Sommige noemen de Kenshin Tsuiokuhen OST de beste OST ooit gemaakt. De muziek is dan ook zeer mooi en aangrijpend. Het geeft namelijk goed weer hoe de emotie bij een bepaald personage op dat moment is. Ik denk dat Taku Iwasaki er in geslaagd is de muziek en de films tot een te brengen.

De animatie is ook van een hoog staaltje. Alles is erg gedetailleerd, waardoor je nog meer in het verhaal getrokken wordt. En ik denk dat dat misschien wel de sleutel is waarom deze anime zo goed is. Je bent een met de animatie als je aan het kijken bent, en dat komt dat alles zo goed bij elkaar aansluit.

Kenshin Tsuiokuhen is een anime die gewoonweg geweldig goed is en die zeker voor de echte anime fan een must is, de Kenshin fans zullen hem waarschijnlijk al allemaal gezien hebben en dit vind ik dan ook heel goed te begrijpen.

95
95
95
90
92
93