disclaimer   -   contact   -   vacatures   -   adverteren

anime & manga recenties
anime & manga forum
anime & manga nieuws
filler

Rurouni Kenshin: Seisouhen


Alternatieve titels
- Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku
Romantan
- Rurouni Kenshin: OVA 2
- Samurai X: Reflection
Genre Shounen ( Actie Drama Samurai Geschiedenis )
Type OVA
Formaat 2 (35 min./ep)
Animatie productie Studio DEEN
Regie Kazuhiro FURUHASHI
Muziek Taku IWASAKI
Jaar 2001


Seisouhen speelt zich een aantal jaar later af dan de serie. Kenshin en Kaoru zijn inmiddels getrouwd en hebben een zoon Kenji. Maar Kenshin kent geen rust. Hij mag dan wel zijn zwaard hebben afgestaan, zijn leven bestaat nog altijd uit het helpen van anderen. Kenshin is zelden thuis en altijd wacht Kaoru op hem. Misschien dit keer wel tevergeefs.


Plus punten Meer Kenshin; Verhaal
Min punten VerhaalHet verhaal van Seisouhen is een mes dat aan twee kanten snijdt. Aan de ene kant is het geweldig weergegeven dat kenshins tocht naar verlossing nog lang niet voorbij is en misschien ook nooit zal zijn. Aan de andere kant is het totaal niet zoals je het zou willen. Kenshins leven is helemaal niet zo mooi als je zou willen.

De eerste episode bestaat voornamelijk uit flashbacks uit het oogpunt van Kaoru die samengebracht worden tijdens haar laatste afwachting van de terugkeer van haar man, Kenshin. Kaoru is ernstig ziek en Kenji is net als zijn vader weg. Yahiko, die tegenwoordig een volwassen man is, en later ook Megumi verzorgen haar en halen herinneringen op.
De tweede episode bevat weinig flashbacks en gaat over Kenshin in China waar hij zijn waarschijnlijk laatste tocht maakt.

De animatie is vergelijken met de serie een stuk realistischer. Het is net als in Tsuiokuhen, tevens een aanrader om te kijken mede omdat er bij Seisouhen ook verwacht wordt dat je deze gezien hebt, geanimeerd wat de sfeer wederom verbeterd. Zelfs de sc?s uit de serie zien er nu een stuk beter eruit maar heeft weer als nadeel dat niet alles klopt vergeleken met de serie.

Ook is de muziek net als bij Tsuiokuhen in handen van Taku Iwasaki en is net als toen fantastisch. Treurige nummers klinken in deze OVA meerdere keren en geven net het beetje extra.

De chara’s zijn sterk veranderd. Naast de andere manier van animatie zijn ze ook duidelijk ouder geworden. Yahiko is een echte man geworden terwijl Kenshin er oud en uitgeput eruit ziet. Verder komen de bekende personages erin voor zoals Sanosuke, Kaoru, Megumi, Tsubame en Kenshin’s leermeester Hiko Seijuurou.

Seisouhen is een prachtige anime die een must-see is voor alle Kenshin fans. Het verhaal is geweldig maar zal velen ook niet het gevoel geven dat dit h?einde is van deze bekende reeks. Het treurige verhaal wordt op een fantastische manier ondersteund door de animatie en de muziek en geeft een hele andere kijk op Kenshin.

87
83
95
89
89
88