disclaimer   -   contact   -   vacatures   -   adverteren

anime & manga recenties
anime & manga forum
anime & manga nieuws
filler

Amazing Nurse Nanako


Alternatieve titels
- Nanako Katai Shinsho
- Nanako's Anatomy Report
- Nanako, the Amazing Nurse
Genre Ecchi ( Komedie Avontuur )
Type TV
Formaat 6 (28 min./ep)
Animatie productie GENCO
Regie Hiroshi NEGISHI
Muziek Takahiro NEGISHI
Jaar 1999


Dr. Ogami is de beste specialist van deze planeet op het gebied van klonen. Hij wordt door twee van de belangrijkste grootmachten ter wereld in de gaten gehouden: het Vaticaan in Italïe en het Pentagon in Amerika.
Dr. Ogami krijgt speciale geheime opdrachten die hij in zijn eigen ziekenhuis moet uitvoeren. Dit ziekenhuis behandelt alleen speciale gevallen en daarom zijn er maar weinig patiënten. Zijn assistente is Nanako, een meisje van 16 jaar oud. Nanako is een grote kluns: ze zorgt voor alle patiënten, maar negen van de tien keer gaat er wel iets mis. Ze moet altijd trainen van de doktor en dat gebeurt dan ook altijd tegen haar zin.

Dr. Ogami is druk bezig met het afronden van een onderzoek dat zijn vader nooit heeft kunnen afmaken. De trainingsessies die Nanako moet ondergaan maken daar deel van uit. Nanako is dus een heel belangrijk onderdeel van het onderzoek en de dokter is niet de enige die interesse heeft in de resultaten. De dokter weet dit en wil Nanako beschermen van de buitenwereld. Waarom is Nanako zo belangrijk voor Dr. Ogami en waarom zouden anderen zich ook voor haar moeten interesseren?


Plus punten Animatie; snelheid; humor; nét kort genoeg om interessant te blijven
Min punten Te veel ecchi


Dragonwish

Wat me als eerste opviel toen ik met de eerste episode van deze OVA begon, was dat de animatie van goede kwaliteit is. De stijl waarin het gemaakt is, bevalt me wel. Er is veel kleurgebruik en de vlotte overgang tussen de scènes zorgen voor een prettige kijkervaring.

De muziek is niet bepaald een sterk punt in deze anime. Deze komt namelijk niet duidelijk naar voren en de gebruikte nummers zijn niet opvallend goed. Alleen de begintune viel me wel op. Het deed een beetje denken aan muziek die tijdens een oorlogsfilm gedraaid zou kunnen worden; een beetje out of place dus…
De geluidseffecten zijn echter wél sterk aanwezig. Dit is plezierig, want het zorgt ervoor dat je lekker in het verhaal getrokken wordt.

Tijdens het verhaal worden er veel medische en/of biologische termen gebruikt die ervoor zorgen dat de anime wat moeilijk te volgen is. Nou heb ik zelf niet zo’n moeite met die termen, maar ik kan me voorstellen dat bij velen deze dingen niet zo goed zullen overkomen. Dit vond ik dus niet erg positief. Later wordt het allemaal wel iets duidelijker, omdat sommige termen dan op een andere manier verwoord worden.

Zoals gezegd is Nanako een erg klunzig typje. Dit is in het begin lachwekkend, maar soms wordt het echt even iets te veel. Als je haar voor de vierde keer dezelfde fout ziet maken, begint het meer een Love Hina-syndroom te worden. Gelukkig is de humor van de andere personages hier dan wel weer mooi op ingespeeld.
Er komen trouwens nog andere personages voor in Amazing Nurse Nanako. Elk personage heeft zijn eigen denkwijze en wordt anders behandeld in het verhaal. Ik ben van mening dat dit een van de betere punten is van deze anime.

Al met al is Amazing Nurse Nanako niet een super anime, maar hij is wel leuk om even gezien te hebben. Het kijkt lekker weg en vult de tijd van een animefan moeiteloos.

70
65
85
69
75
69