disclaimer   -   contact   -   vacatures   -   adverteren

anime & manga recenties
anime & manga forum
anime & manga nieuws
filler

Ah! My Goddess: The Movie


Alternatieve titels
- Oh! My Goddess: The Movie
- Aa! Megami-sama: The Movie
- Gekijouban Aa! Megamisama!
Genre Moe (Mahou Kanojo) ( Drama Romantiek Fantasy )
Type Film
Formaat 1 (105 min.)
Animatie productie AIC (Anime International Company)
Regie Hiroaki GOHDA - Makoto BESSHO
Muziek Nobuo UEMATSU - Shiroh HAMAGUCHI
Jaar 2000


Het is alweer drie jaar geleden dat Belldandy de wens van Keiichi in vervulling liet gaan. Hun liefde voor elkaar lijkt niet meer stuk te kunnen. Totdat Belldandy’s mentor, Celestine, in beeld komt. Deze wil de wereld dramatisch veranderen en vraagt Belldandy’s hulp. Om de keuze wat makkelijker te maken, besmet Celestine Belldandy met een virus waardoor haar herinneringen aan Keiichi verdwenen zijn. Met de hulp van Urd en Skuld probeert Keiichi haar te helpen. Maar gaat dit wel lukken?


Plus punten Uitdieping van personages, met name Belldandy; verbeteringen ten opzichten van de OVA: betere animatie, verhaal en muziek
Min punten Sterkte van de muziek op sommige momenten (met name de piano)Wat het eerste opvalt aan Ah! My Goddess the Movie is dat de animatie vergeleken met de OVA een stuk beter is geworden. De characters zijn veel gedetailleerder en als geheel ziet het er prachtig uit.

Verder is het opvallend dat het verhaal een stuk serieuzer is. Terwijl de OVA van Ah! My Goddess vooral een komische kant heeft, is daar in de film weinig van te merken. Het aantal grappen is namelijk op een hand te tellen. Normaal gesproken kan ik humor wel waarderen, maar in dit geval ben ik blij dat deze film het met mate gebruikt. Het verhaal is nogal dramatisch en komische aspecten zouden het tempo flink omlaag kunnen halen.

Voor de fans van de OVA is deze film extra leuk, omdat je als kijker een stuk meer te weten komt over Belldandy’s achtergrond. Door de komst van Celestine krijgen we een aantal jeugdherinneringen te zien, wat Belldandy nog schattiger maakt dan ze al is.

De muziek is ook heerlijk om naar te luisteren. Een aantal keer wordt deze samen met de zang van Belldandy gecombineerd, wat het nog eens extra fijn maakt om naar te luisteren. Er zit echter wel een ‘maar’ aan. Soms is het volume van de muziek iets te hard (met name de piano), waardoor bijvoorbeeld de stemmen van de characters worden overstemd.

Ikzelf vond deze film een geweldig vervolg na de 5-delige OVA van Ah! My Goddess. De animatie is verbeterd, er wordt meer duidelijk over Belldandy’s jeugd en de liefde tussen Keiichi en Belldandy is weer een stap verder gegaan. Het serieuze vervolg van de komische OVA is zeer goed gelukt en alleen daarom al raad ik iedereen aan om deze film eens te gaan kijken. Het is wel verstandig om eerst de OVA te zien, want anders mis je een hoop achtergrondinformatie en val je als het ware midden in het verhaal.

89
84
88
82
86
85