disclaimer   -   contact   -   vacatures   -   adverteren

anime & manga recenties
anime & manga forum
anime & manga nieuws
filler

.hack//Unison


Alternatieve titels
- .hack//SIGN Episode 28
- .hack//Integration
Genre Shounen ( Fantasy Science Fiction Fantasy )
Type Special
Formaat 1 (20 min.)
Animatie productie Bee Train
Regie Kouichi MASHIMO
Muziek Yuki KAIJURA
Jaar 2003


Ze zijn terug! Maar dan ook echt allemaal. Iedereen uit de .hack serie word herenigd in deze laatste afsluitende episode. Personages van zowel de .hack//SIGN als de .hack//dusk serie zijn hier aanwezig. Zelfs Maho komt langs, in een ietwat andere vorm weliswaar.

The World redden van de ondergang? Dat zal je niet zien gebeuren in deze aflevering. Het grootste probleem waar onze vrienden nu mee te kampen krijgen, is of iedereen wel op tijd zal zijn zodat niemand iets zal missen van het speciale feest georganiseerd door Helba in.. ja, ja, Net Slum.


Plus punten IIedereen is terug; een echt volwaardig einde
Min punten Heeft opzichzelfstaand geen enkel nutOm de volledige .hack serie gerecenseerd te hebben, zal ik ook deze laatste aflevering moeten doen. En er valt eigenlijk niet zo heel veel te vertellen over .hack//Unison. Deze aflevering is net als .hack//Intermezzo niet op tv geweest. Unison werd alleen als extra meegeleverd op de DVD.

Voor mij was het speciale aan deze aflevering dat ik blij was iedereen weer te zien, een teken dat je toch een redelijke band hebt opgebouwd met de personages. Het is bijna alsof jij zélf ook deel uitmaakt van deze reünie. Dit komt uiteraard niet door de sfeer, de animatie noch de muziek maar enkel en alleen door de manier waarop je een band opgebouwd hebt met de personages door .hack//SIGN en .hack//dusk te kijken.

Er is geen sprake van een verhaal, net zomin als personage ontwikkeling, de muziek is nog steeds dezelfde als die van .hack//SIGN (gelukkig!) en aan de animatie is ook niet zo gek veel meer gesleuteld. Enfin, het mag duidelijk wezen: heb je de rest van de series gezien, dan mag je deze aflevering als afsluiter niet missen. Ben je niet betrokken geweest bij de ontwikkelingen van The World, dan zul je toch maar eens snel moeten beginnen, want je hebt heel wat in te halen.

55
55
75
65
70
64