disclaimer   -   contact   -   vacatures   -   adverteren

anime & manga recenties
anime & manga forum
anime & manga nieuws
filler

Hooivork-anime crew


Nick: Boon
Leeftijd: 39
Taak: Webmaster
Jaren in anime: 21
Favoriete anime's in willeurige volgorde: Kimagure orange road, Neon genesis evangelion, Gunslinger girl, Lain, Bubblegum crisis 2040, full metal panic
Favoriete anime wanneer ik er een moet kiezen: Kimagure orange road
Favoriete anime genre: Mecha
Wat maakt een anime "goed" volgens Boon:
een goed verhaal en niet te voorspelbaar
Waarom moet de Nederlandse Otaku HVA bezoeken? volgens Boon:
Dingen moeten, mensen niet.
- Loesje


Nick: Sei-s
Naam: Rob van Grinsven
Plaats: Nederland
Leeftijd: 33
Taak: Recensent & forum admin
Jaren in anime: 20
Favoriete anime's in willeurige volgorde: Berserk; X (TV); Azumanga Daioh; Grave of the Fireflies; Laputa Castle in the Sky; Now and Then, Here and There; Cowboy Bebop...
Favoriete anime wanneer ik er een moet kiezen: Now and Then, Here and There
Favoriete anime genre: Zolang de anime mij aanspreekt kijk ik vrijwel alles, hoewel mecha mij het minst van alle interesseert.
Wat maakt een anime "goed" volgens Sei-s:
Ik denk dat de personages het aller belangrijkste zijn. Wanneer ze je boeien, en dat kan op veel manieren, bijv; doordat ze mysterieus zijn, doordat je jezelf met bepaalde personages kan identificeren, doordat ze handelen als echte mensen, doordat ze gewoonweg cool of grappig zijn etc., dan blijf je een anime wel volgen. Het verhaal hoeft niet altijd buitengewoon te zijn maar een origineel of boeiend verhaal helpt wel de "buitengewone" van de "goede" te onderscheiden. Hetzelfde geldt denk ik ook voor muziek en animatie het is voor mij geen eerste prioriteit maar, en dit geldt zeker voor de animatie, het helpt wel degelijk bij je eerste oordeel en je "overall"-oordeel van een anime.
Waarom moet de Nederlandse Otaku HVA bezoeken? volgens Sei-s:
Met HVA proberen we voort te zetten wat ooit met Aniwish begon: de overgang van de ontwetenden tot de otaku, de vorming van zij die nog niet weten en zij die (denken) alles (te) weten(?). Ik denk dat Hooivork-Anime een unieke site is voor Anime Nederland en de beste plaats om "tomorrows otaku" te worden en te vormen. Het forum zorgt voor het interactieve gedeelte en brengt de nieuwe fans tot de wat gevorderde. Want uiteindelijk gaat het er niet om wie de meeste anime gezien heeft of de meeste anime DVD´s in zijn of haar kast heeft staan. De essentie is dat we allemaal één passie gemeen hebben: we genieten van anime. En hoe meer Nederlanders in aanraking komen met dit Japanse fenomeen des te beter zijn de kansen voor anime op onze nationale markt.


Nick: Reax
Naam: Stefan
Plaats: Amerongen
Leeftijd: 34
Taak: Vervangend Hoofdredacteur
Jaren in anime: 21
Favoriete anime's in willeurige volgorde: Grave of the Fireflies, Trigun, Rurouni Kenshin, Record of Lodoss War & Vision of Escaflowne
Favoriete anime wanneer ik er een moet kiezen: Ik weiger te kiezen
Favoriete anime genre: Komedie
Wat maakt een anime "goed" volgens Reax:
Een goed doordacht verhaal kan een anime geweldig maken, maar ook het meest onzinnige verhaal kan geweldig zijn. Een anime moet in z'n totaal passend zijn, wat deze goed (of slecht) maakt.
Waarom moet de Nederlandse Otaku HVA bezoeken? volgens Reax:
Omdat Hooivork-Anime een gezellige community is bomvol recensies van anime.


Nick: NightSaw
Naam: Justin Nigten
Plaats: Nieuw Vennep
Leeftijd: 34
Taak: Forum/site Admin
Jaren in anime: 22
Favoriete anime's in willeurige volgorde: Transformers, Record of Lodoss War, Bleach, Spirited Away, Escaflowne, Grave of the Fireflies, Now and Then, Here and There, GTO
Favoriete anime wanneer ik er een moet kiezen: Bleach
Favoriete anime genre: Mecha
Wat maakt een anime "goed" volgens NightSaw:
voornamelijk het verhaal en hoe dat is uitgedrukt. Natuurlijk kan een onzinnig verhaal ook heel mooi zijn maar moet wel bij de animatie passen. Ook vind ik dat de muziek ook heel belangrijk is. Het moet erbij passen, je een gevoel geven dat je je inleeft in het verhaal.
Waarom moet de Nederlandse Otaku HVA bezoeken? volgens NightSaw:
De website staat vol met informatie over allerlei anime. Op deze site kan je een goed begin maken en jezelf bekend maken met de anime/manga scene. Het word steeds bekender in Nederland en steeds meer mensen kijken het en willen graag er van meer weten.

Tevens hebben wij een leuke community waar het altijd wel gezellig.


Nick: Micheloz
Naam: Micheloz
Plaats: Den Bosch
Leeftijd: 34
Taak: Recensent
Jaren in anime: 19
Favoriete anime's in willeurige volgorde: Naruto, Bleach, Fruits Basket, FMA, DBZ, Haibane Renmei, .Hack//Sign, Gundam Wing
Favoriete anime wanneer ik er een moet kiezen: Full Metal Alchemist
Favoriete anime genre: Geen voorkeur
Wat maakt een anime "goed" volgens Micheloz:
Een goed verhaal, waar je bij moet opletten en nadenken en eentje die eigenlijk alle facetten van een verhaal heeft: spanning, actie, drama etc.
Daarnaast is het getekend en zijn de mogelijkheden veel oneindiger dan een serie met real people. Die mogelijkheden moeten gebruikt worden.
Waarom moet de Nederlandse Otaku HVA bezoeken? volgens Micheloz:
Omdat HVA een opkomende animésite is, een Nederlandse site. In Nederland begint animé langzaam te winnen aan populariteit dus die sites zijn nodig en HVA heeft een groeiende database aan o.a. reviews, en daarnaast een gezellig forum.

(lekker uitgekauwd he =P)


Nick: Noot
Naam: Cynthia
Plaats: Zwolle
Leeftijd: 36
Taak: eindredactie
Jaren in anime: 20
Wat maakt een anime "goed" volgens Noot:
Het is moeilijk te zeggen wat een anime of manga goed maakt, dat verschilt ook per genre en formaat. Ik vind het prachtig als ik meegesleept kan worden in het verhaal en als er een wereld wordt getoond waar ik me helemaal in kan wanen. Op de een of andere manier moet het geloofwaardig overkomen (tenzij het om een onzinnige komedie gaat, dan is het juist ook geweldig als het totaal ongeloofwaardig is). Wat ik ook waardeer, is een duidelijke visie van de maker(s); vaak zijn de onderwerpen in anime of manga niet nieuw of origineel; de manier waarop tegen het onderwerp wordt aangekeken is het meest intrigerend.
Waarom moet de Nederlandse Otaku HVA bezoeken? volgens Noot:
Omdat het roze is. <3 Maar natuurlijk ook vanwege de handige recensies en het kleine, gezellige forum.


Nick: Satori Sempai
Naam: Satori Sempai
Plaats: Sittard
Leeftijd: 43
Taak: Recensent
Jaren in anime: 37
Favoriete anime's in willeurige volgorde: Azumanga Daiou, Serial Experiments Lain, Air, Bleach, Metropolis, Ghost in the shell: Stand Alone Complex, Maho Romantic, Love Hina, Mononoke Hime, Puni Puni Poemi, Noir, Gunslinger Girl, Soul Taker, Nurse Witch Komugi chan, Pani Poni Dash
Favoriete anime wanneer ik er een moet kiezen: Serial Experiments Lain
Favoriete anime genre: Slice of life
Wat maakt een anime "goed" volgens Satori Sempai:
Diepte of humor, doch het liefst een beetje van beide. het is echter onmogelijk om dit te generaliseren sinds ieder genre zijn eigen unieke persoonlijkheid heeft. Men kan immers Samurai Champloo niet vergelijken met Digi Charat bijvoorbeeld.
Waarom moet de Nederlandse Otaku HVA bezoeken? volgens Satori Sempai:
Zeer goede recensies. Geloof echter niet helemaal in een objective mening. Als je het mij vraagt is iedere mening enigszins subjectief. Toch ziet het er hier fantastisch uit (:P) (en ongeloofloos roze inderdaad. (=^_^=).


Gepensioneerde Hooivork-anime crew


Alucard, Anoice, Mattias, Misao, Noodles en Shiroi